Consultatii juridice

Cauta avocati
Criterii generale Cauta dupa nume:

de ex: Popescu Avocati din localitatea:
Avocati din judetul:
Alte criterii
Modalitatea de exercitare a profesiei:Sterge filtre

Daca-mi permiteti as avea cateva nelamuriri

Adaugat de Alexa*****  alexa*****  02122*****  Bucur*****

 

Buna ziua

Daca-mi permiteti as avea cateva nelamuriri! Sunt divortat de 16 ani si 16 ani am platit pensie alimentara,pana fata mea a amplinit 18 ani!Dupa 18 ani am continuat sa-i trimit bani dar nu in fiecare luna. Mi-a spus ca este inca la scoala, dar n-am crezut-o pentru ca m-a mintit de foarte multe ori! La o cearta pe aceasta tema mi-a spus ca mama ei, fosta sotie este stabilita de 10 ani in Spania!!! Am crezut ca pica cerul pe mine! Fata a crescut la bunica ei, dar putea sa creasca la mine. Intrebarea mea este: pot cere, la procesul de stabilire a pensiei alimentare, inaintat de fiica mea, ca fosta sotie sa plateasca si ea pensie? Mentionez ca sunt casatorit si am doi copii. Fosta sotie mai are si ea o fata minora, din alta relatie, care locuieste cu fiica mea, la bunica lor, in Romania.

Va multumesc!

Daca aveti cont Premium pe www.lista-avocati.ro si doriti sa adaugati un raspuns la aceasta intrebare va rugam sa va autentificati.
Raspuns dat de avocatul PUFU C. ALINA, la data de 21.01.2013

Buna ziua!

Conform legii, atat tatal cat si mama sunt obligati, in solidar, sa dea intretinere copilului, chiar si celui major aflat in continuarea studiilor. Astfel, puteti solicita instantei ca si mama sa contribuie la aceste cheltuieli, atat timp cat aceasta este plecata in strainatate si nu ii acorda intretinere in natura, locuind cu fata dumneavoastra. Pe de alta parte, mama ar putea face dovada ca ii trimite lunar o suma de bani.

Daca doriti reprezentare sau consiliere pentru pregatirea procesului de stabilire a pensiei de intretinere, va astept la cabinet pentru a detalia problema.